Rüya Turlarım | Vize İşlemleri

Rüya Turlarım Anasayfa

Hemen yerinizi ayırtın 0553 351 68 24
Vize İşlemleri

vize-islemleri-52Bir ülkeden diğer bir ülkeye geçişte ülkeler arasındaki kararlar doğrultsunda şahıs kendine ait pasapoartuna yada yerine geçebilecek bir belgeye, gideceği ülkenin temsilciliği ( Konsolosluk, Büyükelcilik.. vs.) tarafında verilen izin belgesidir.Her ülke kendi uyguladığı vize rejimine göre, kendi ülkesine giriş-çıkış için geçerli vize vermektedir. Bunun yanında aşağıdaki 15 schengen ülkesinden birinden alınan vize ile dğier schengen ülkelerine seyehat gerçekleşebilir. Ama sınır polislerinin istediği, yolcunun gideceği ülkenin konsolosluğundan vize alarak schengenin gerçekleştirilmesi doğrultusunda olmaktır. Bu nedenle hangi ülkeye gidilecekse o ülke konsolosluğundan vize alınmalıdır. Ayrıca birden fazla schengen ülkesi için vize alınacaksa, en çok hangi ülkede zaman geçirecekseniz o ülkenin vizesi alınmalıdır. Çeşitli ülkelerde aynı süre ile kalacaksanız bu durumda ilk olarak hangi ülkeye gidecekseniz o ülkenin vizesi alınmalıdır…

3 Çeşit Vize Verilmektedir.

Tek Giriş-Çıkış Vize : Bir kere kullanılabilir. Vizenin bitiş tarihi dolmadan 2. çıkış yapılamaz.
Çift Giriş-Çıkış Vize : İki defa giriş çıkış yapılabilir.
Çok Giriş-Çıkış Vize : Vize bitiş tarihine kadar giriş çıkış yapılabilir.

SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

İŞ VEREN İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • İlgili makama vize talebi dilekçesi (orijinal,antetli kağıda gidiş sebebini ve tarihleri yazılmalı)
  • Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi orjinali (son 3 aylık)
  • Vergi levhası fotokopisi İmza sirküleri fotokopisi Sicil gazetesi fotokopisi
  • Maddi durumu gösteren belgeler(şirket veya şahsi – banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri) 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
  • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
  • Otel rezervasyonu Uçak rezervasyonu Seyahat sigortası Davetiye (ticari ise )

ÜCRETLİLER (Sözleşmeli personel, memur , işçi vs.) İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • İlgili makama vize talebi dilekçesi (orijinal.antetli kağıda gidiş sebebini ve tarihleri yazılmalı)
  • İmza sirküleri fotokopisi Sicil gazetesi fotokopisi Vergi levhası fotokopisi
  • Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi(son 3 ay )
    Sigortalı işe giriş bildirgesi fotokopisi
  • 4 aylık SSK pirim ödendisi Maaş bordrosu ( son 3 aylık )
  • Maddi durumu gösteren belgeler(şirket veya şahsi – banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri) 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
  • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sigortası
  • Uçak rezervasyonu
  • Davetiye (ticari ise )

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Okuldan öğrenci belgesi
  • Öğrenci ailesinin iş durumunu ve gelirini gösteren belge
  • Öğrenci ailesinden muvaffakatname (Eğer ailesinden bağımsız tura katılıyorsa ve 18 yaşından küçükse)
  • 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
  • Otel rezervasyonu Uçak rezervasyonu

EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • İlgili makama vize talebi dilekçesi Emeklilik kimlik cüzdanı fotokopisi
  • Emeklilik maaşının alındığı banka hesap cüzdanının fotokopisi
  • Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesaplan,tapu.kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)
  • 2 adet resim (son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
  • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir) Otel rezervasyonu Uçak rezervasyonu

NOTLAR

  • ilk defa schengen vizesi alacaklardan şahsi görüşme talep edilebilir
  • Vize başvurularında, beyaz zemin üzerinde ve son 6 ay içinde çekilmiş resimlerin asılları gerekmektedir.(Renkli fotokopi vb. kabul edilmemektedir.)
  • Başvurularda istenen seyahat sigortası 30,000 euro limitlidir. Yurtdışı çıkışlarda sigorta belgesinin pasaportla beraber bulundurulması gerekmektedir.
  • Daha önce Schengen vizesi olmayanların ilk vizeyi şahsen başvuru yapması lazım. ( şahsi başvurularda da gerekli bilgileri bizden alabilirsiniz )
  • Almanya ve hollanda için son 2 yıl içerisinde 2 tane kısa süreli schengen vizesi yok ise şahsen başvuru yapılması gerekir.
  • İtalya konsolosluğu banka cüzdanı ve faaliyet belgesinin orjinalini ve konfirmeli otel rezervasyonu istemektedir.
  • Yunanistan Konsolosluğu elle doldurulmuş seyahat poliçelerini kabul etmemektedir ve poliçenin süresi 1 aylık olmalıdır.
  • Çek Cumhuriyeti bankanın kaşe ve imzası olan cüzdan fotokopisi ve kredi kartı extresi istemektedir. Resimlerin arka fonu beyaz olmalıdır.